Willkommen im Målerås Vandrarhem och B&B!

Mitten im Glasreich von Schweden steht das Vandrarhem Målerås Das vormals alte Hotel Målerås betreiben wir Annegret und Frank Fender seit 2003 als Vandrarhem

 

Vandrarhem

I Vandrarhemmet kan vi erbjuda fräscha enkel-, dubbel- och flerbäddsrum. Ni kan välja mellan frukostbuffé och att laga maten själva.

Vi kan ta emot grupper på upp till 30 personer.

Priser och information

Hyttsillspaket

När glasblåsarna går hem dukas långborden upp i de småländska glashyttorna. Kocken har stekt saltsill i kylröret –där glaset tidigare på dagen långsamt fick svalna. Han bär fram plåtar med knaperstekt fläsk och isterband. Bakad potatis, äkta småländsk ostkaka. Och i glasen skummar källarsval öl... Det dröjer heller inte många minuter innan allsång och snapsvisor på nytt får temperaturen att stiga i hyttan.

 

Följ med på en äkta småländsk fest!

 

Priser och information

B&B

... med egen lägenhet!

Bed & Breakfast alternativ finns  i lägenheter med dubbelrum strax bredvid huvudbyggnaden.

 

Priser och information 

 

Cykelpaket

Vi har plockat ut det allra bästa och du kan vara säker på att få en unik blandning av kultur, konst, natur och god mat. Du cyklar på bra vägar, känner dofterna av skog och sjö och njuter av stillheten och den småländska vildmarken. Får du se något som ser intressant ut, är det bara att stanna till, gå på upptäcktsfärd och sedan trampa vidare.

 

Priser och information 

Glasbyn Målerås

Glasbyn Målerås hälsar dig välkommen att uppleva känslan i en genuin bruksort. Målerås ligger i Nybro kommun, omkring 30 kilometer nordväst om Nybro, vid riksväg 31. I Målerås finns möjligheter såväl till shopping som upplevelser av olika slag.

Vandringspaket

 Vandra i istidens fotspår, i järnbrukens och trähanteringens epok och i glasbrukens tidevarv. Det finns flera låglandsvandringar på skyltade leder i trakterna av glasbyn Målerås. Förutom de historiska vingslagen känner man dofterna av skog, sjö och hör porlande vattendrag och njuter av stillheten i den småländska vildmarken. Här finns en unik blandning av levande glasbruk, industrihistoria, kultur, konst och god mat.


Priser och information